12 מהויות ערכיות שאנו שוקדים להטמיע בנו:
- האחד – תמיד נעדיף את המאחד על המפריד. פיתחנו מודעות ורגישות מיוחדת לביטויים העדינים של זה גם בחשיבה ובדיבור, ואנו מקפידים על כך. כולנו אחד, המופרדות היא אשליה שמתפוגגת.
- הקשבה – ההתכוונות שלנו היא להקשיב יותר ולדבר פחות.
- פשטות – העולם הוא הוא פשוט והוא מושלם בפשטות שלו, אין צורך לסבך אותו. אנו יוצרים עולמות פשוטים.
- תודעת שפע – בעולם קיים שפע אינסופי. תמיד נעדיף להתחבר לערוצים חדשים כתחליף להצטרפות למלחמה על הקיימים.
- מתנות הייעוד – בכל אדם ובכל ארגון קיימת מוכנות אשר מחפשת הזדמנות לפרוץ החוצה. המוכנות הזו היא הייחוד וכישרונות המיוחדים עמם הוא בא לעולם. הזדמנות טמונה ביכולת לראות ולהבין מהם היכולות האלה, להכיר בהם ולמצוא את המקום והאופן הנכון לבטא את היכולות האלו. השילוב בין שני אלה היא הדרך לשפע ולאושר והיכולת שלנו היא לסייע לארגונים ואנשים לממש את הייעוד שלהם.
- כבוד לשוני – כבוד עצמי וכבוד לזולת הם ההבנה ששוני בין בני אדם איננו מצב הדורש תיקון, אלא הוא מעשיר ומפרה את חיינו (רשום על בית ברחוב הירקון בתל אביב).
- ראיה רחבה – השאיפה שלנו היא למצוא את הדרך להרחיב, בנו ובסביבתנו, את נקודת המבט. המעבר מצורת החשיבה "או או" ל- "גם וגם" מחוללת פלאים. דוגמא: אנו נהיה ממוקדים בעצמנו, ובצרכים שלנו, אבל לעולם נהיה קשובים לסביבתנו ונעשה כל שביכולתנו גם לשפר ולהאדיר אותה.
- תוצאות מידיות – אף שאנו מתכננים רחוק, אנו גם מעודדים תוצאות מיידיות המזוהות עם התהליך. תמיד נחפש אותן ונשתמש בהן כדי למנף את ההצלחה הזו כד להגיע למחוזות נוספים, קשים ורחוקים יותר. ההצלחות הקטנות האלה הן עבורנו אמצעי והן אינן מטרה בפני עצמה.
- נתינה זריזה – תמיד ניזום ונבצע את הנתינה הראשונה כדי לאפשר לקשר לצמוח. הנתינה מאפשרת לנו להתרוקן כדי להתמלא בהמשך. לדוגמא: נתינה יכולה להתממש בצורה של ויתור על עקרון, או על צורך, אשר ההתעקשות עליו לא מאפשר לנו לממש חלום משותף המשמעותי וגדול ממנו בהרבה.
- טיפוח הון אנושי – הארגון זקוק לכל אחד מאנשיו כדי לתפקד במיטבו. כל אדם הוא עולם ומלואו. קיומם של אנשים שאינם מועילים לארגון, מחייבת את הארגון לסייע להם למצוא את מקומם המדויק בתוכו, כאשר במקביל פתוחים לאפשרות לשחרר את האפשרות הזו משום שהפתרון הטוב ביותר עבורו נמצא מחוץ לארגון.
- טוהר המילה – נתמיד להציג את החיובי בכל עשיה. לפעמים דווקא שתיקה על מה ושחרור של מה שנתפס כ- "שלילי", הוא מעודד ומעורר מעצמו את התיקון שלו. כאשר מדברים על אנשים אחרים, חשוב שהם יהיו נוכחים בשיחה. אנו נימנע ככל האפשר דיבור על אנשים הנעדרים מהשיחה.
- ביחד תמיד – בכל נקודת זמן נעדיף את העשיה בשיתוף פעולה על העשיה לבד. שיתוף הפעולה יודע תמיד להביא ברכה כאשר מישמים אותו ברגישות. משמעות שיתוף הפעולה איננה בחלוקה נכונה וצודקת יותר של עוגה קיימת, אלא בהגדלתה של העוגה כולה, תחילה. השאלה איננה: "לצורך מה צריך שיתוף פעולה?", אלא תהיה תמיד: "האם באמת הכרחי לעשות את זה לבד?